DAIDO MORIYAMA - Stieglitz 19, Antwerpen

🕔28 Mar 2019 09:57

Van 3 maart tot 20 april

Daido Moriyama (1938) is een van invloedrijkste Japanse fotografen van zijn tijd. Het werk van de kunstenaar is doordrenkt van een soort van melancholie, en toont alledaagse beelden , vooral van de wijk waar hij woont Sjinjuku. Veel van zijn beelden zijn gelinkt aan het Wabi-Sabi begrip , een aesthetiek waar men schoonheid vindt in de imperfectie. Veel van zijn werken tonen het hedendaagse Japan, en de teloorgang van de traditionele Japanse waarden in het naoorlogse Japan. Hij groeide op net buiten Tokyo, vlakbij een Amerikaanse militaire basis. Hij was heel sterk beeinvloed door On the Road van Kerouac, de beelden van Atget en Weegee. Moriyama maakte een indrukwekkende reeks beelden , en zijn stijl veranderde van de provocatieve beelden van de jaren 60 en 70 naar de meer lyrische kant vanaf de jaren 80. Hij toont het alledaagse leven, street photography, winkeletalages, portretten.Daido Moriyama 
 

De produktiviteit van Moriyama is legendarisch, hij heeft al meer dan 150 boeken op zijn naam, en hij maakt nog steeds boeken, in eigen beheer de reeks collect. Hij heeft al meer dan 100 solo expo’s op zijn naam , hij was de belangrijkste kunstenaar op de expo in het Moma in 1974 over Japanse fotografie . Andere belangrijke shows waren de shows Stray Dog , getoond in het Metropolitan. Recent ook nog de expo in Tate Modern, samen met Yves Klein.

Moriyama blijft een inspiratiebron voor een hele generatie jonge fotografen door zijn manier van fotograferen, zijn legendarische korrel en door zijn fotoboeken.

De expo toont een aantal van zijn bekendste beelden , gecombineerd met heel recente beelden uit 2017 en 2018.

Book presentation Record no 38 and no 39, for sale at opening only

STIEGLITZ 19
Klapdorp 2 - Antwerpen 2000
www.stieglitz19.be

Open:
thu : 2 - 6 pm 
fri : 3 - 6 pm 
sat : 2 - 6 pm
and on appointment

Recent Tweets

Facebook